ZocqzwmImiEIn Dordrecht heeft Weizigt (het NME-centrum) de scholen ondersteund bij de uitvoering van Energieke Scholen. Om het project af te sluiten zijn alle scholen uitgenodigd voor een eindevenement. Tijdens deze middag presenteerden zij hun bevindingen aan de gemeente én ontvingen de scholen een cheque zodat zij kleine maatregelen kunnen doorvoeren. 

 

2012-04-192009 58 05Stichting Milieu Dichterbij voert het project Energieke Scholen uit in regio Zuid-Holland Zuid. SMD verzorgt Energieke Scholen als een gastles en geven in een ochtend alle lessen. Tijdens de uitvoering op een van de scholen maakte zij het volgende filmpje.

 

 

JaapBond opent PV 15juni2012 kleinEen golf van verontwaardiging door de gymzaal. Dat was de reactie van 176 leerlingen toen gedeputeerde Duurzame Energie van de Provincie Noord-Holland, Jaap Bond, vertelde dat we geen spelletjes meer op de computer kunnen spelen als fossiele energie opraakt. Gelukkig is er een alternatief: zonne-energie. Op vrijdag 15 juni opende gedeputeerde Bond samen met twee leerlingen van basisschool Het Baken in Wieringerwerf symbolisch 3000 vierkante meter zonnepanelen op 104 Noord-Hollandse basisscholen.

 

Energieke scholen 300dpi 0024 DelftOp initiatief van een aantal ouders is Vrije School Widar in Delft op zoek gegaan naar mogelijkheden om zonnepanelen op het schooldak te financieren. Daarbij is uiteindelijk een samenwerking met EkoPlaza aangegaan om samen het schooldak vol zonnepanelen te krijgen!

De Widar en EkoPlaza hebben een Energiedeal gesloten voor het plaatsen van de zonnepanelen met een mooie financiële constructie:

  • Klanten van EkoPlaza kopen bonnenboekjes voor € 250,-
  • De bonnen in de boekjes zijn in totaal € 300,- waard. € 50,- winst dus voor de consument!