Energieke scholen 300dpi 0024 DelftOp initiatief van een aantal ouders is Vrije School Widar in Delft op zoek gegaan naar mogelijkheden om zonnepanelen op het schooldak te financieren. Daarbij is uiteindelijk een samenwerking met EkoPlaza aangegaan om samen het schooldak vol zonnepanelen te krijgen!

De Widar en EkoPlaza hebben een Energiedeal gesloten voor het plaatsen van de zonnepanelen met een mooie financiële constructie:

  • Klanten van EkoPlaza kopen bonnenboekjes voor € 250,-
  • De bonnen in de boekjes zijn in totaal € 300,- waard. € 50,- winst dus voor de consument!

 

  • Zo heeft EkoPlaza een startkapitaal om de zonnepanelen te kopen
  • De school gebruikt 66% minder energie en heeft dus 66% minder kosten!
  • De school least 10 jaar de zonnestroominstallatie en betaalt EkoPlaza in 10 jaar terug (vanuit de besparing op de energierekening). Daarna is ze eigenaar van de zonnestroominstallatie, die nog eens 15 jaar mee kan!
  • Alles wat nodig is: 30 deelnemende consumenten (bestaande klanten of ouders van kinderen op de school)

Koppeling met educatie

Bij de Widar is deze deal op initiatief van een groep ouders tot stand gekomen. Zij hebben ook de wens geuit om schoolbreed aandacht te besteden aan energie. Door bijvoorbeeld ook energie te besparen kunnen de zonnepanelen in sneller dan 10 jaar worden afgelost.

Ook had de groep ouders de wens om andere ouders te informeren wat er staat te gebeuren, hoe een zonnepaneel werkt en wat andere ouders ook zelf kunnen doen.

Daarvoor is een koppeling met Energieke Scholen natuurlijk erg handig! Met Energieke Scholen gaan de kinderen aan de slag om te kijken waar nog energie bespaard kan worden. Via de module Energieke Ouders of een informatieavond kunnen andere ouders worden voorgelicht over de mogelijkheden.

Meer informatie

Om ook zelf een E-deal met EkoPlaza te sluiten kun je meer informatie vinden op www.geldGROENwassen.nl.