Aansluiten andere educatieproducten

Energieke Scholen sluit goed aan bij een aantal andere energiemethodes.

Eco-Schools

Eco-SchoolsAls een school het lesprogramma Energieke Scholen uitvoert of heeft uitgevoerd kan deze school ook in aanmerking komen voor de Groene Vlag, hét internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Scholen die werken aan duurzaamheid kunnen via Eco-schools beloond worden met de Groene Vlag. Via het zevenstappenplan werkt een school naar dit keurmerk toe. Elk jaar kiest een school een thema en gaat daarmee aan de slag. Ook wordt duurzaamheid verwerkt in het reguliere curriculum. Het vereist dus geen extra project (week), maar zorgt ervoor dat duurzaamheid in het dagelijkse reilen en zeilen van de school wordt opgenomen.

Energieke Scholen kan als invulling voor het thema Energie dienen. Daarmee heeft u een thema al ingevuld!

www.eco-schools.nl

Gezond leren? Beter ventileren!

Afbeelding1Gezond Leren? Beter Ventileren! ziet het als haar taak om iedereen die met de school te maken heeft - gemeente, schoolbestuur, leerkrachten, ouders en leerlingen - bewust te maken van de noodzaak om het binnenmilieu op scholen te verbeteren. Immers, voor hen is de wereld van de ventilatiesystemen onoverzichtelijk.

www.gezondleren.nl

Warme Truiendag

Elk jaar wordt de Warme Truiendag georganiseerd. Dit is de nationale actie waarbij iedereen - scholen, bedrijven, huishoudens, universiteiten en overheden, wordt opgeroepen om massaal en structureel energie te besparen. De dag valt jaarlijks op of rond de verjaardag van het Kyoto-protocol. In 2014 is gekozen voor vrijdag 7 februari 2014. Op die dag zetten de deelnemers de verwarming lager, ze trekken een warme trui in en besparen zo -zonder verlies van comfort - 7% energie en dus CO2-uitstoot per graad (bron: MilieuCentraal). Natuurlijk is het de bedoeling dat er niet slechts één dag per jaar energie wordt bespaard, maar het hele jaar door!

Warme Truiendag is een mooie start of afsluiting voor Energieke Scholen! Kijk op www.warmetruiendag.nl voor meer informatie.