Basis

Per fase van het project is een stappenplan en verschillende downloads beschikbaar. Alle informatie is gebaseerd op gebruikerservaringen van NME-centra. 

DSC 0194Er zijn verschillende manieren waarop het programma Energieke Scholen kan starten. Als NME-centrum kan besluiten om dit in het aanbod op te nemen. Ook mogelijk dat dit op verzoek van gemeente of provincie gebeurt om op deze manier aan te haken bij de verduurzaming van scholen. In dat geval is een koppeling met fysieke maatregelen vaak belangrijker (zie netwerkvorming).

 Naast de reguliere wering (scholen rechtstreeks benaderen) kun je ook contact opnemen met de afdeling gebouwenbeheer van de gemeente om de onderhoudsplanning voor onderwijsgebouwen door te nemen. Scholen die op de lijst staan voor verbouw of kleine aanpassingen kunnen Energieke Scholen inzetten om inzicht te krijgen in welke aanpassingen ze willen. Het programma geeft op die manier de mogelijkheid om goed aan wanneer de leerlingen eerst het project uitvoeren en vervolgens zien dat er in hun school ook een aantal zaken worden aangepast.

Handige documenten

robot-paars